Hvem er vi

Hvem er vi?

Milena

“For at opnå ægte samhørighed med hunden, må mennesket først forkaste sin forståelse af hundens værdi gennem dens vilje til lydighed. Først da står vi ikke i vejen for at gøre os selv værdige til hundens tillid og loyalitet.”

- Milena Rasmussen -

Min primære vidensbank

Jeg har i over 20 år, arbejdet med at undervise samt træne dyr og ejere både adskilt og sammen. For mig er den største drivkraft at se hvordan et samspil ude af takt, ikke blot kan genfinde takten, men blomstre op på nye måder, hvor både dyr og mennesker opnår en forøget livskvalitet og forståelse for hinanden. Jeg er fortaler for at vi bliver bedre til at tale åbent om de mere tabubelagte følelser, der også kan være forbundet med det at have dyr. For ligesom hunde kan skabe glæde kan et svært samarbejde mellem hund og ejer skabe megen frustration og magtesløshed, som kan ende med skyldfølelser. Disse følelser er smertelige og meget ubrugbare i forhold til hunden. Oftest er disse negative følelser bundet i et stort ønske om at finde takten med sine dyr, man elsker så højt. Jeg ved, at med en smule hjælp, forståelse og støtte kan man opnå det samspil og den samhørighed, man drømmer om.

Beridder

Jeg startede med at befinde mig i hesteverden i mange år. Tilredet alt fra Sofies skovturshest til WM-heste. Jeg var altid meget facineret af islænderens sind. Selvstændig og stolt. For mig at se er det altid de heste/hunde, som er mest egenrådige, hvor vi får tildelt den største mulighed for at udvikle os. De er dem som allerbedst til at give OS feedback på vores fremgangsmåde. De tvinger OS til at finde ind i et mere ligeværdigt samspil. Disse heste blev mine største læremestre til at udvikle min egen metode

De menneskelige inspirationskilder i træningen af ​​heste kan jeg nævne Tina Schweer, min første mentor i ridning. Som særligt har bidraget til at skubbe til mine evner inden for kreativ problemløsning. Hun opmuntrede til at finde/opfinde nye måder at træne på, som i dag en af ​​mine stærkeste sider.

Nogle af principperne inden for Pat Parelliś horsemanship.

María Thórinsdóttír fra Fellskot, som lærte mig at sætte baren højt. En ægte jerndame

Luther Gudmundsón fra Arnaholl, Lærte mig meget om den anatomiske forståelse bag hesten bevægelser.

Alt denne viden bære jeg med mig ind i hundeverdenen.

Pædagogik

Jeg er ligeledes uddannet pædagog, og har altid haft interesseret inden for psykologi og pædagogik og forskning. Mine metoder indeholder dermed også en del af viden, som jeg finder relevant for arbejdet med hund. Jeg har stor interesse i at følge med i forskning, men dog samtidig fortaler for at man forholder sig kritisk overfor forskning. Der er stor forskel på kvalitet af diverse rapporter. Jeg har sat hvordan forskning bruges som skjold og sværd for at gøre sig bedre end hinanden, og det føler jeg er en farlig polariserende vej at gå. Derfor er mine metoder ikke ukritisk baseret på forskning, men bidrager dertil. Særlig neurovidenskab og viden om hjernens signalstoffer, finder jeg særlig interessant.

Hundetræning

Jeg er blevet oplært i metoderne indenfor hundetræning, som bruges i danmarks største online hundetræning. Herigennem har jeg modtaget og trænet hunde med forskellige typer af udfordringer, aldre og racer, jeg har undervist hold og eneundervisning. En utrolig lærerig oplevelse. Jeg har været taknemmelig for de læringsmuligheder, der var for mig der.

Selvstændig

Siden jeg sprang ud som selvstændig udvikler jeg mig fortsat med at brede mine persketiver yderligere, og er konstant på udkig efter hvordan vi kan hjælpe hunde og mennesker endnu bedre i morgen end i dag. Den holistiske tilgang at forstå hele hundens sammenhæng er blevet det jeg nu stræber efter.

Ernæringsrådgiver

Jeg har siden taget uddannelsen KynoNutrio, for at lærer meget mere om hundens fordøjelse og hvordan hundens fordøjelse og det enteriske nervesystem påvirker hundens adfærd, men også hvordan kost kan understøtte den adfærdstræning. Dertil hvilke sammenhænge der er mellem kost og fysiske problematikker. Dermed handler det hele tiden om, hvordan vi kan hjælpe vores firbenede venner bedst muligt på alle fronter. Denne nysgerrighed deler jeg med Helene Vastvedt, som uddanner sig KynoOsteo terapeut, og dermed ser på hundens bevægeapparet og kan afhjælpe problematikker, som giver hunden ubehag eller smerter. Sammen vil vi kunne give en bredere mere dybtegående vurdering af hunden ud fra adfærd, træning, ernæring og fysiologiske smerter i et og samme tilbud.

Efter at have set mange hunde slip sygdomme med kosten blev jeg endnu mere nysgerrig og tog endnu en uddannelse i ernæring via CellWellbeing. Derved kan jeg nu via en hårcelleanalyse få en udførlig rapport på hvad hunden præcis har brug for. Men her bliver det tydeligt hvordan vores miljø påvirker celler. Så nu ser jeg langt mere på alle de epigenetiske faktorer samt det fysiske miljø omkring hunden. De resultater der opnåes i samspil mellem mine 2 uddannelser er virkelig inspirerende.

Helene

"Når man overtager hunde, som har haft en svær start på livet, er det blot så inspirerende at se, hundenes evne til at leve i nuet og give slip på fortidens traumer. En lærdom vi mennesker kan lære meget af."

- Helene Vastvedt

Selvom jeg i de sidste 12 år har siddet i kontorjobs indenfor økonmi, og miljørådgivning, så har jeg drømt mig langt væk til en verden fyldt med hunde.

Ved siden af ​​mit kontorjob har jeg altid haft hest, hund og kat og elsket at træne med dem, ligesom jeg også selv elsker at træne. Herfra udspringer min interesse for hundens bevægeapperat, og hvor meget man kan træne op og dermed måske undgå skader og operation.

Genbrugshunde

Jeg har altid haft et stort hjerte for gigantiske racen Sankt Bernhardt, og har i de sidste 6 år, givet hjem til tre Sankt Bernhader fra dyreværnet og fra almindelige familier. Viola, Tekia og Louie. Hunde der på hver sin måde havde haft en hård start på livet og kom med udfordringer fysisk og psykisk. Med bedre kost og muskeltræning og genopbyggende træningsøvelser hjalp jeg med at styrke de store kroppe, som er sårbare overfor fejlernæring i sine vækstperioder. Tekia var meget undervægtig og muskelfattig og med HD, og ​​Louie meget overvægtig men muskelfattige og evnede ikke at gå ret langt. Med disse udfordringer har jeg også måtte søge hjælp hos min lokale hundefysioterrapeut, til at genoptræne og behandle mine hunde. Med den indsats blev Tekias HD så god at en operation ikke blev nødvendig Den træning har gjort mig endnu mere interesseret i at lære mere om hundens bevægeapperat, og hvad man ellers med rette træning kan afhjælpe.

KynoOsteo

Derfor har jeg uddannet mig som hundeosteopat, "KynoOsteo" terapeut v. Rie Ravn, hvor jeg dermed kan mærke hundens bevægeapperat igennem og lave justering i hundens bevægeapparat. Dertil har jeg også uddannet mig, hundemasser, hunde Kranio Sakral terapeut og hundefysioetarepeut.

Eloa

For første gang har jeg nu også kastet mig ud i at anskaffe en hvalp og arbejde helt fra start. Til trods for at have arbejdet med mine genbrugshunde, skulle det vise sig at jeg heldigvis stadig har meget ny læring at opnå, da det for mig har været en helt anden rejse af have hvalp. Med Eloa er også en interesse i at opdrætte denne race og bidrage til denne races sundhed mentalt og fysisk, så med Eloa har vi også trænet lidt udstilling for første gang. Eloa har allerede fået gode karakterer i hvalpeklasserne og det skal blive spændende at se hvad fremtiden bringer på denne front.

Mit hjerte vil dog stadig banke for de efterladte Sankt Bernharder, og jeg har ikke haft min sidste genbrugs Sankt Bernhardt endnu det er helt sikkert.

Webshop

Gennem ejerskab af en gigant race finder jeg hurgtigt ud af, at det kan være lidt at gå på skattejagt, når man skal finde udstyr og snacks der passer til de helt store racer. Man skal i mange butikker for at finde det hele, og det er en historie jeg høre mange andre med giganter også fortæller. Jeg husker dengang jeg ledte efter en rampe til bilen. Jeg spørger i butikken om de har ramper til gigantracer, og jeg bliver vist en rampe som butiksmedarbejderen mener er god. Hun forsikrer mig at den også er til de store racer, da jeg spørger til kg. Da jeg fortsat gerne vil vide hvor mange kg. den kan holde viser det sig dog at være til 60 kg, og da vejede min Louie 100 kg, godt nok stadig overvægtig men 90 kg. er stadig en normal vægt for en sankt bernhardt han. Denne episode er en af ​​mange, hvor, man tydeligt fornemmer, at der mangler et sted, man kan håndtere ind til sine giganter.

Webshop for giganter

Det har dermed været en drøm for mig længe, ​​at lave en webshop med fokus på at tilgodese gigant racer, hvor jeg vil samle de produkter, som faktisk passer i str.

Wepshoppen vil langsomt udvikle sig i takt med de behov, jeg oplever der.

Hvordan blev DogNordic til

Vi mødte hinanden gennem en ellers tragisk historie, som skulle vise sig at være en del af vores fremtidige lykke.

Vi havde hver især en Sankt Bernhard hund, som var i familie med hinanden. Helenes hund Viola var mest til Milenas hund Foxy, men det bandt os ikke sammen.

I marts 2022 måtte Helene sige farvel til Viola, alt for tidligt pga. sygdom. Viola blev kun 5 år og 11 mdr.. Efter kort tid slog Milena nogle lignende symptomer op, som Foxy kæmpede med, i Sankt Bernhard gruppen og kort tid efter måtte Milena også sige farvel til dejlige Foxy alt for tidligt. Foxy nåede kun lige knap at fylde 2,5 år.

Der triste vi så, i hver vores verden og havde mistet vores bedste venner alt for tidligt. Selvom vi skrev sammen om de sygdomsramte hunde, havde vi endnu ikke rigtig kontakt.

Skæbnen skulle så vise sig at der var det skønneste kuld hvalpe på vej hos en opdrætter i udlandet og Helene var hurtig til både at bestille en hvalp, og få besøgt opdrætteren og hvalpene 3 gange, for at sikre sig at det var et godt sted de kom fra. Da Milena også ledte efter hvalp på dette tidspunkt fik vi kontakt med hinanden, da vi nu begge havde udset os hvalp fra samme kuld. Da Milena har træningshunde boende hos hende, tilbød Helene at asistere med videoer og formidling, samt at hente begge hvalpe hjem til Danmark.

Søndag d. 12. december 2021, mødte vi hinanden for første gang ansigt til ansigt, i Københavns lufthavn, hvor Helene ankom med vores 2 hvalpe. Milenas - Ohana som betyder familie og Helenes - Eloa som betyder englen fra Jesu tårer. Siden har vi fulgt hinandens hvalpe, og vi fandt hurtigt ud af at vores hvalpe havde og stadig har et ret særligt bånd, som smittede hurtigt af på os, og vores venskab udviklede sig hurtigt defra. Vi kunne dele sorgen over tab, men glæde os over vores hvalpe og sparre med hinanden. Vi tog på udstilling sammen og Milena lånte også til tider Tekia og Louie i arbejdet med hendes træningshunde, som skulle møde nogle gode hunde.

Stille og roligt flettede vores veje sig mere og mere sammen, og vi har i dag nu også skabt et professionelt samarbejde, hvor vores firmaer kan gøre gavn af hinanden og give hundeejerne et godt helhedsorienteret tilbud, som vi begge brænder for.

Selvom historien starter trist, er vi begge rørt ind til hjertet over den vej den triste baggrund har vist os sammen, og over den lykke det bragte os i den anden ende.